علی حاجیشیزری، مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر به ویژگی آثار ارئه شده در دومین جشنواره فجر صنایع دستی اشاره و بیان کرد: سال گذشته از ۴۰ پیشکسوت حوزه صنایعدستی برای حضور در جشنواره دعوت کردیم اما امسال، فراخوانی به استانهای مختلف و مراکز دانشگاهی ارسال و از هنرمندان خواسته شد تا در بخش رقابتی دومین جشنواره فجر صنایع دستی شرکت کنند.
حاجی شیزری در ادامه بیان کرد: به دنبال انتشار این فراخوان، آثاری به دست ما رسید و ما این کارها را ارزیابی و انتخاب کردیم. از سوی دیگر، بهترین آثاری که نشان ملی دریافت کرده بودند را هم در جشنواره امسال شرکت دادیم. بخش دیگری هم به کارهای پیشکسوتان اختصاص دارد.
حاجی شیزری، کاربردی بودن را یکی از مهمترین ویژگیهای آثار ارائه شده در دومین جشنواره صنایع دستی فجر برشمرد و افزود: کارها باید پاسخگوی نیاز امروز باشند و با هنر فاخر ربط پیدا کنند؛ یعنی در عین حال که اصیل هستند، تازگیهایی هم داشته باشند.
دبیر دومین جشنواره فجر صنایع دستی به چگونگی داوری آثار ارائه شده در جشنواره صنایع دستی فجر اشاره و بیان کرد: هفت داور این آثار را مورد ارزیابی قرار میدهند و برگزیدگان، همزمان با اختتامیه که روز دهم بهمن ماه است، معرفی میشوند و ما خوشحالیم که جشنواره فجر صنایع دستی در حال نهادینه شدن است و هنرهای اصیل و ناب ایرانی هم از سال گذشته تاکنون صاحب جشنوارهای در قالب جشنواره فجر شدهاند.
حاجی شیزری با اشاره به نشان «سرو زرین» گفت: روز دهم بهمن ماه ۱۰ اثر برگزیده، انتخاب میشوند و این نشان را دریافت میکنند و دریافت «سرو زرین»، گونهای برندسازی است. مگر چند نفر در سال میتوانند به این نشان دست پیدا کنند؟
مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی، توجه به پوشاک را یکی دیگر از ویژگیهای دومین جشنواره صنایع دستی فجر دانست و تصریح کرد: در جشنواره امسال، آثار مختلف چوب، سفال، آبگینه، فلز و لباس های سنتی به نمایش درآمده و یکی از بخش های مهم برای ما توجه به پوشاک است چراکه این صنعت، گردش مالی بسیار خوبی را به خود اختصاص داده؛ خوشبختانه امروز هم پارچههای باکیفیت و خوبی با تکیه بر هنر شَعربافی و داراییبافی، تولید و به لباس تبدیل میشوند و ما نمی توانیم از کنار این ظرفیت، بی تفاوت بگذریم.