به گزارش پایگاه خبری ترانه نیوز ” غلامرضا شریعتی در جلسه شورای سلامت که امروز (شنبه ۱۸ دیماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با بیان اینکه نخالههای ساختمانی کانون بیماری سالک هستند، اظهار کرد: وضعیت جمعآوری نخالههای ساختمانی در اهواز و در خوزستان واقعا مناسب نیست و این موضوع را در جلسات گذشته تکرار کردهام.
وی با اشاره به بازدید خود از محل تجمع و روند جمعآوری نخالههای ساختمانی در مناطق مختلف اهواز تصریح کرد: در بخشهای مختلف شهر نخالههای ساختمانی وجود دارد. این وضعیت از یکسو چهره و سیمای شهر را نازیبا و کریه کرده و از سوی دیگر فشار بروز بیماریهایی مانند سالک شده است.
استاندار خوزستان عنوان کرد: یکی از مبتلایان به بیماری سالک دختر خانم ۱۹ یا ۲۰ سالهای بود که این بیماری باعث ایجاد زخم بزرگی روی چهره بیمار شده بود، این زخمها سالها باقی خواهد ماند و این وضعیت برای همه ما بار مسئولیت دارد؛ همه ما در این زمینه مسئول هستیم و در هر مشکلی که تا پایان عمر این دختر خانم ناشی از این بیماری ایجاد شود، شریک هستیم.
شریعتی با تأکید بر اینکه جمعآوری نخالههای ساختمانی و به حداقل رساندن کانونها و منشأهای بیماریهای مانند سالک وظیفه ما است، بیان کرد: باید به این وظیفه اهتمام کنیم و با جدیت در این زمینه برنامهریزیهای لازم را انجام دهیم. البته طبق گفته شهردار اهواز، برخی شهرها مانند شهر مشهد در جمعآوری نخالههای ساختمانی موفق عمل کردهاند و جمعآوری نخالههای ساختمانی را به صورت بسیار خوبی مدیریت کردهاند.
وی با بیان اینکه مدیریت پسماند در خوزستان خیلی انفعالی عمل میکند، اظهار کرد: مدیریت پسماند باید در زمینه جمعآوری نخالههای ساختمانی تقویت و به امکانات لازم مجهز شود. البته دقیقاً از نحوه مدیریت پسماند اطلاعی ندارم. اما احساس میکنم که به صورت انفعالی عمل میکند. نتیجه روند جمعآوری نخالههای ساختمانی، مؤثر نیست.
استاندار خوزستان با اشاره به تجمع نخالههای ساختمانی در منطقه مهدیس و بخشی از کوروش و ملیراه گفت: اصلاً جایی را در سطح شهر نمیتوان یافت که در آن با جدیت موضوع جمعآوری نخالهها ساختمانی پیگیری شده باشد. در جلسه آینده باید یک طرح جامع جهت جمعآوری نخالهها ساختمانی با محوریت شهر اهواز و با الگوگیری از شهرهای موفق در این زمینه نظیر مشهد، ارائه و تمام مسائل منطقه در این طرح لحاظ شود.
شریعتی ادامه داد: در طرح جامع مذکور باید تقسیم کار میان دستگاههای ذیربط در زمینه جمعآوری نخالههای ساختمانی انجام و در نهایت این طرح به اجرا گذاشته شود، در غیر اینصورت تا زمانیکه برنامهریزی مدونی برای جمعآوری نخالهها ساختمانی صورت نگیرد، به جایی نخواهیم رسید. طرح مذکور باید به شهرستانهای استان نیز ابلاغ و فرمانداران متولی آن شوند.
وی با بیان اینکه وضعیت نخالههای ساختمانی در هویزه و دشتآزادگان، شوش، اهواز و رامشیر بسیار نامناسب است، تصریح کرد: باید این وضعیت مدیریت شود و برای ساماندهی این وضعیت برنامهریزیها صورت بگیرد. و به تمام شهرستانها نیز ابلاغ طرحها و برنامهها باید انجام شود تا شهرستانها نیز با جدیت در زمینه جمعآوری نخالههای ساختمانی ورود کنند.
استاندار خوزستان با تأکید بر اینکه تمام دستگاههای ذیربط در زمینه جمعآوری نخالههای ساختمانی باید وظایف خود و همکاریهای لازم را انجام دهند، عنوان کرد: باید مرکز بهداشت با افرادی که اقدام به ریختن نخالههای ساختمانی میکنند برخورد و این افراد را به عنوان مخل بهداشت عمومی به دادگاه معرفی کند.
حوزه سلامت، حوزهای چند بخشی است که تنها در صورت وجود همکاریهای بینبخشی به موفقیت میرسد. در زمینه جمعآوری نخالههای ساختمانی نیز ضرورت دارد که بخشهای مختلف همکاری کنند تا نتیجه مورد نظر حاصل شود.
شریعتی در خصوص جمعآوری سگهای ولگرد بیان کرد: شکی وجود ندارد که سمنها و انجمنهای زیست محیطی نسبت به حفظ حقوق حیوانات حساس هستند و اهتمام دارند اما قطعا سلامت انسانها مهمتر و اولویت با حفظ سلامت انسانها است. و با تأکید شود که در وهله اول باید به حفظ سلامت انسان پرداخته شود. البته باید تلاش شود که حقوق انسان و حقوق حیوانات با یکدیگر در تقابل باشد.
وی افزود: اگر اتلاف سگهای ولگرد یکی از راهکارهای قانونی برای جمعآوری نخالههای ساختمانی و مبارزه با بیماریهای ناشی از وضعیت نخالههای ساختمانی است، نمیتوان از اجرای قانون جلوگیری کرد و باید این قانون اجرا شود. البته تلاش جهت یافتن یک راهکار بهتر بجز اتلاف سگهای ولگرد نیز همچنان باید به قوت خود باقی بماند.
استاندار خوزستان با اشاره به تعداد بسیار زیاد سگهای ولگرد در اهواز بیان کرد: این وضعیت باعث اعتراض بسیاری از مردم شده است. باید کمیتهای متشکل از دادستانی شهرداری، اداره کل امور اجتماعی و محیط زیست با تشکیل جلسهای به بررسی امکانسنجی زندهگیری یا اتلاف سگهای ولگرد بپردازند و تصمیم این کمیته باید تصویب شورای سلامت استان شود و سپس اجرایی شود